Обратно към категорията

След протест от АПИ съобщиха, че започва ремонт на 27 км от пътя Ямбол-Средец

Добавено на: 11.05.2022 12:40
   

До края на май чрез програмата за текущ ремонт, ще започне изкърпване на близо 27 км от път II-53 Ямбол – Средец, на територията на област Бургас (между 184-ти и 211-ти км). Това е участъкът от границата с област Ямбол до началото на населеното място в град Средец.

Агенция „Пътна инфраструктура“ не отговаря за текущото поддържане на пътя, преминаващ през територията на град Средец. Въз основа на подписан споразумителен протокол между АПИ и общината поддържането на трасето в града е ангажимент на местната власт, съобщават от АПИ. 

Текущите ремонтни дейности, които ще бъдат възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в Бургаска област, в участъка между 184-ти и 211-ти км, включват студено изкърпване на настилката с битумна емулсия и фракция под налягане, попълване на банкети, почистване на окопи и други земни работи, премахване на излишната крайпътна растителност за подобряване видимостта на шофьорите и т. н. Целта е повишаване на безопасността на движение в настъпващия летен сезон.

В разработваната четиригодишна инвестиционна програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ до 2025 г. е предложено през следващата година да бъде възложено актуализиране на техническия проект за основен ремонт на 30 км от път II-53 Ямбол - Средец. Той е разработен през 2008 г. В продължение на 14 години по проекта не са възложени дейности за основен ремонт на трасето. За качествен ремонт на пътя сега се налага актуализиране на разработката, след което ще може да се избере изпълнител и да започнат необходимите строително-монтажни работи. Пътят е най-пряката връзка между Ямболска и Бургаска област и се използва като обходен маршрут на АМ „Тракия“.

На път II-53, но на територията на град Ямбол, през тази година е планирано обявяването на тръжна процедура за проектиране и основен ремонт на мостовото съоръжение при 145-ти км. В момента се процедира споразумение между АПИ и община Ямбол, като общината ще изготви техническия проект, а след приемането и предаването му на АПИ ще може да се обявят обществени поръчки за избор на изпълнители на строително-монтажните работи и за строителен надзор при ремонта на съоръжението в Ямбол. Предвидена е и обществена поръчка за изработването на технически проект на 11 км от второкласния път в участъка Тамарино - Войника.​


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!