Обратно към категорията

Служителите в затворите излизат на протест

Добавено на: 28.09.2023 11:33
   

Служителите на затворите излизат на протест. Митингът ще се проведе на 6 октомври от 11.00 часа пред сградата на дирекция "Изпълнение на наказанията". 

Това реши на свое заседание Управителния съвет на синдикалната им организация.

"Проучване на синдиката в структурите на организацията в цялата страна показва, че служителите са недоволни от цялостното управление на дирекцията, пряка отговорност за работата на която носи нейният директор Ивайло Йорданов. Въпреки всички усилия на Синдиката на служителите в затворите в България, неговите членове и респективно голяма част от служителите на затворите и арестите в страната продължават системно да са потърпевши от неспособността на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" да предложи адекватни решения на проблеми, засягащи пряко професионални и трудови права и интереси на служителите", казват от синдиката.

Конкретният повод за протеста е уволнението на младши инспектор Емил Велков, който оглави протеста на служителите на софийския затвор, на 12 май. 

"Протестът използван като претекст за неговото отстраняване, явно показва целящо отслабване на синдиката и УС на ССЗБ счита, че никоя реномирана компания или държавна институция не трябва да има нищо общо с административни ръководители, които се отнасят по този начин с работниците си“, допълват от ССЗБ. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!