Обратно към категорията

Спират тежките камиони по паркинги из цялата страна, за да няма струпване на граничните пунктове

Добавено на: 17.08.2022 14:57
   

МВР започва работа по облекчаване на транспортния трафик, след като е отчело изключително увеличение от 20% в сравнение с миналата година на трафика на камиони по пътища - особено между ГКПП "Капитан Андреево" и граничните пунктове на север - Русе, Видин. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. 

"Не сме сигурни, че тежкият трафик се дължи само на войната в Украйна. Трайното решаване трябва да обхване всички пътни отсечки от ГКПП "Капитан Андреево" до северната граница - Русе, Видин. Проблемите са набелязани, по тях работят трима заместник-министри - на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие и благоустройството", уточни той. 

От вчера камионите се спират на паркинги в страната, отклоняват се на паркинги, където престояват и координационен център ги пуска поетапно, за да няма струпвания около Русе и Видин. Камионите ще се спират вече до Свиленград, като досега това се случваше само в Северна България.

Ще покрием цялото трасе, от Свиленград до северната граница, за да елиминираме възможността камионите да заобикалят постовете, обеща вътрешният министър. "Това увеличава сигурността на граничния контрол и в него участват всички заинтересовани институции, включително Националната агенция за приходите и Агенция "Митници", като ще предложим трайно решение на проблема със струпване на камиони по границата", посочи той.

Иван Демерджиев каза още, че подготовката за парламентарните избори върви по разписан план. Влезли сме във връзка с ЦИК и сме изяснили основните проблеми и предварителни решения по тях. Тази седмица ще затворим най-важните теми и започваме детайлите по плана, какъвто има във всяка една институция, включително в МВР. На база на предходните избори планът е изключително подробен и със срокове. Към него добавихме създаване на група за киберсигурност, каза министърът на вътрешните работи.

Подобряваме оперативната работа по предотвратяване на т. нар. "купен или корпоративен вот" като ползваме специални разузнавателни средства и информатори. "Оперативната работа беше "доста занемарена, без да преувеличавам изобщо. Засилваме превенцията, макар и засега да няма ясни и категорични сигнали, сме длъжни да засилим оперативната работа и да работим с лицата, които имат такива практики", каза още Демерджиев. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!