Обратно към категорията

Споразумение за увеличение на заплатите ще подпишат ръководството на „Български пощи“ и синдикатите

Добавено на: 13.02.2023 12:47
   

Споразумение за увеличение на основните работни заплати и месечните социални плащания в „Български пощи“ ЕАД ще бъде подписано в присъствието на вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев. Това съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията. 

Документът е резултат от постигнато договаряне на ръководството на дружеството със синдикалните организации, които са страна по Колективния трудов договор. То обхваща увеличение на основните работни заплати и ваучерите, както и програма от комплексни мерки за оптимизиране на разходите и увеличаване на приходите на търговското дружество.

Споразумението ще бъде подписано на 14 февруари в Министерството на транспорта и съобщенията. 

В края на януари Синдикална федерация на съобщенията към Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Федерация „Съобщения“ към Конфедерация на труда (КТ) „Подкрепа“ започнаха подписка в цялата страна на работниците и служителите в „Български пощи“ за стачни действия.

След това служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев заяви, че е възложил на ръководството на дружеството да предложи варианти за ръст на заплатите. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!