Обратно към категорията

Средната възраст на работещите в Спешна помощ е около 50 години

Добавено на: 27.05.2023 10:58
   

Средната възраст на работещите в Спешна помощ е около 50 години. Това каза пред журналисти д-р Диана Димитрова, началник на Спешното отделение в „Пирогов“ и председател на Дружеството на спешните лекари в България. Тя посочи, че това не е само в спешната помощ.

Д-р Димитрова участва в днешната конференция "Безопасността в спешната медицина". Организатор е болница "Пирогов". Участниците във форума ще обсъдят състоянието и финансиране на спешната медицина, причините и справянето с психологическия срив сред работещите в спешна помощ, правилата при работа на спешните екипи.

Днес е Международният ден на спешната помощ. Отбелязва се от 2018 г. по инициатива на Европейското дружество за спешна медицина (EUSEM), с цел да се повиши осведомеността за нуждата от добре подготвени системи за спешна медицинска помощ. Мотото на деня за 2023 г. е: "Вашата безопасност - нашият приоритет".

Както в цялата страна, медицинските кадри намаляват, посочи д-р Димитрова. Според нея, за да бъдат привлечени нови кадри в спешната помощ, трябва обучение, добра среда за работа и по-високо заплащане. Димитрова добави, че има достатъчно техника и линейки.

По-думите й след пандемията от COVID-19 агресията срещу медицинските работници се увеличила. Най-вероятно от стреса, който се преживя през двете години, както и изолацията. Агресията срещу екипите може да бъде и вербална, а не само физическа, каза още д-р Диана Димитрова.

БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!