Обратно към категорията

Стари познайници на полицията са виновни за нападението над горски служители край Разлог

Добавено на: 19.03.2021 10:29
   

Екшън в гората. Бракониери нападнаха с нож горски служители край Разлог. При борбата е пострадал единият от служителите, а нападателите са стари познайници на полицията заради многобройни нарушения. Горските служители настояват за по-строги мерки и контрол, за да могат да вършат по-лесно работата си, коментират от Нова.

Георги Николов и Борис Пупнев спират за проверка джип, в който откриват незаконна дървесина. Служителите изискват превозен билет, виждат и, че дървесината е без контролна марка.

„Започнаха обиди и заплахи, че ще ни утрепят и заколят. Единият изкара от джипа си мачете и тръгна заплашително към нас. Опря оръжието в гърлото ми. В опит да се защитя, го избутах, вследствие на което имам наранявания по ръцете”, сподели Георги Николов.

Бракониерите са системни нарушители. В този случай успяват да избягат.

Нападенията над горски служители в района за последните години са 5, твърди началникът им Костадин Лечков. Сред най-фрапиращите случаи е нападение с моторен трион.

„Спешно трябва да се предприемат действия по промяна на законодателството. На тези хора трябва да се делегират права, сходни с тези на служителите на МВР, и всяко нападение над тях да се счита за нападение срещу държавен служител”, призова той.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!