Обратно към категорията

Талантлив 12-годишнен пианист получи най-скъпия подарък в живота си след базар

Добавено на: 22.02.2021 10:53
   

12-годишен пианист получи най-скъпия подарък в живота си - пиано. Кой е Костадин Кошничаров, за когото преди време само за дни бяха събрани пари за скъпия музикален инструмент? Сега Косьо печели международни отличия, коментират от Нова. 

Любимото занимание на шестокласника Костадин Кошничаров е да свири на пиано. Косьо, както всички го наричат, свири на пиано от 6-годишен, а според музикалните педагози и специалисти се отличава с изключителен талант и специфичен усет към музиката.

„Той още от първия момент, в който стъпи на пианото, показа че има едно много по-различно отношение към него. Първо майка му и баща му, когато го доведоха 6-годишен, казаха, че те никога не са мислили да го занимават с музика”, разказа музикалният педагог Юлия Ненова.

Косьо обаче нямал пиано, въпреки, че печелил награда след награда. Акустичното пиано струвало 11 хиляди лева, каквито семейството на младия виртуоз нямало. Така се ражда идеята за кампанията по събиране на средства „Пиано за Косьо”.

„ Ние забелязвахм,е че му е необходим инструмент, защото в къщи се упражняваше на едно дигитално пиано и две наши познати организираха първоначално базар”, разказа майката на Косьо Евелина Диамандиева.

И само за дни сумата за важният музикален инструмент е събрана. Новата придобивка на Косьо се оказва от изключителна важност. Защото 12-годишният пианист вече притежава над 30 награди от национални и международни конкурси, покорявайки големите сцени в Италия, Япония и Испания. Косьо вече е реализирал и свой концерт с оркестъра на Бургаската опера. Споделя, че от особена важност за него е добрият диригент.

„ Ти си солист, ако сбъркаш нещо,  то всички ще го чуят. Да, диригентът е най-важен в оркестъра, защото оркестърът е доста голям състав от музиканти и ако някой свири с бавно темпо, друг ако свири с бързо, някой да свири по-силно, ще стане какафония. И трябва да има един специален човек, който да контролира силата на звука и бързината, с която свирят”, смята младият виртуоз.

Като всяко момче на тази възраст и Косьо обича комиксите. Шестокласникът има и друго увлечение - това по нумизматиката и антиките. В колекцията му от монети особено любими са му пенсове и койцери от миналия век. А в моментите, в които почива, Косьо чете. Познава по впечетляващ начин историята на музиката през отминалите епохи, живота и творчеството на композиторите. А освен любимото си пиано, Косьо ни показва още няколко от любимците си - лабрадорът Марвин и двете котета Гизмо и Мишо.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!