Обратно към категорията

Теглото на ученическата раница не трябва да надхвърля 10-15% от теглото на детето

Добавено на: 22.08.2023 12:46
   

Наближава първият учебен ден - 15 септември. Вероятно при родителите на първокласниците, но не само, има трескава подготовка за големия ден. Затова от асоциация "Родители" помагат с няколко експертни съвета при избора на ученическа раница.

"Изборът на раница за първокласника е вълнуващ момент. Нашият съвет е да се заредите с търпение и хубаво настроение, и да го превърнете в едно приятно семейно изживяване. Когато стигнете до този момент, е хубаво да оставите детето само да избере темата на своята раница, и да уважите мнението му. Вашата задача обаче ще бъде да се погрижите за здравето и безопасността му. Имаме няколко препоръки във връзка с избора на раница", с тези думи се обръщат към родителите от асоциацията.

Какво трябва да е теглото на раницата?

Колкото по-малко тежи една раница - толкова по-добре, без това да става за сметка на качеството. Правилото тук е, че раницата е добре да не надминава собствено тегло от 1 килограм. От друга страна теглото на раницата, заедно със съдържанието, не трябва да надхвърля 10-15 процента от теглото на детето. Често това е трудно за постигане.

Учебници, тетрадки, като добавите лека закуска и няколко неща от първа необходимост, които децата поставят в нея и раницата става наистина тежка. Тук голямо значение има базата на училището, както и организацията на работа на самите учители. Огромен плюс е възможността повечето учебници и материали да остават в училище вместо да се носят всеки ден, отбелязват от родителската организация.

Джобове, отделения, приспособления в ученическата раница

Освен здрава, ученическата раница трябва да бъде и функционална. Отделенията, джобовете, органайзерите спомагат за по-доброто удобство и организацията на пособията и учебниците в нея.

Хубаво е раницата да има поне две отделения - за учебниците и за другите помагала, тетрадки, несесери и за други учебни пособия. Външните и страничните джобове са допълнително удобство за шише с вода, телефон, тефтерче, кърпички и други учебни предмети.

Какви са характеристиките на раницата за първокласниците?

За раниците за първи клас препоръчваме най-вече гърбът им да е твърд, ергономичен и подплатен с дишаща материя, да има широки удобни презрамки с регулиране, колан за придържане на презрамките, твърдо дъно, светлоотразителни ленти, поясняват от асоциация "Родители".


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!