Обратно към категорията

Търсят най-ярките постижения за опазване на природата у нас

Добавено на: 22.05.2021 09:41
   

На 22 май – Международният ден на биологичното разнообразие, Българска фондация Биоразнообразие отново дава началото на кампанията за номиниране на най-ярките постижения за опазване на природата и климата у нас. Номинирането е публично и всеки може да отправи предложения в една или повече категории, стига да се отнасят за периода 22 май 2020 – 22 май 2021. Наградите както винаги са само положителни, защото с негативните случаи обществото се сблъсква постоянно.
„Наградите са много важни за нас, защото чрез тях се популяризират положителните примери в опазването на природата в България, насърчава се природозащитната общност и техните дейности и се вдъхновяват много хора в най-различни сфери. От миналата година БФБ обръща специално внимание на темата за изменението на климата - едно от най-големите глобални предизвикателства, изискващи спешни лични, обществени и политически действия. По традиция даваме старт на 22 май и разчитаме на гражданската активност, за да може на есен да се съберем всички заедно и да отпразнуваме успехите и постиженията на всички тези, които работят за опазване на българската природа или се борят за намаляване ефекта от климатичните промени.“ – споделят организаторите от БФБ.
През 2021 година номинации, придружени с кратка обосновка и по възможност със снимки ще се събират в 6 категории на сайта на БФБ – www.bbf.biodiversity.bg, директно във формата за номинации (https://forms.gle/VvK8ZFNiWnzHQNzZ6 ) или по пощата на адрес: София, ул. Триадица 6, офис 504 «За Годишните награди» до 22 август 2021 г. :
1. Най-успешна кампания
2. Най-добър журналистически материал
3. Активист за биоразнообразието и климата
4. Политик с най-голямо внимание към българската природа и климата
5. Награда за отговорни бизнеси
6. Награда за международен експерт с принос за българската природа
Годишните награди на биоразнообразието отличават най-активните кампании през годината, най-смелите журналисти, най-отдадените активисти и най-загрижените за природата представители на бизнеса и политиката! Подготвили сме две кратки видеа, за да приканим хората да се включат в наградите.
И тази година освен решение на журито от изявени общественици ще има и избор на публиката през социалните мрежи. Церемонията по награждаване ще бъде в края на септември, затова всички граждани, институции, медии, които искат да участват могат да изпратят свои предложения до 22 август.

Присъждането на Годишните награди се организира от Българска фондация Биоразнообразие в рамките на проект „Game On| Don't let climate change end the game”, финансиран от програма DEAR на ЕК.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!