Обратно към категорията

Убиец на старица поиска 1 млн лв от прокуратурата

Добавено на: 01.02.2020 09:43
   

1 млн лв поиска от прокуратурата  излежаващият присъда за брутално убийство на старица 22-годишен  Румен Славов от гълъбовското село Медникарово. Огромната сума е за претърпени неимуществени, морални , психически, физически и материални вреди в резултат на бездействие на магистратите, в резултат на което е бил осъден за смъртта на 85-годишната самотница Каля Добрикова . 

Старицата бе намерена мъртва на 4 март 2016 година в жилището й, патоанатомите установиха че тя е загинала в резултат на задушаване, като преди това извергът е блудставал с нея.Извършителят, ученик от местен техникум е открит на 11март с.г., той се оказал съсед на бабата и добре я познавал.

На 17 ноември с.г. в условията на съкратен процес старозагорският окръжен съд е произнесъл присъда от 10 години и 8 месеца ,, която трябва да бъде изтърпяна в общежитие от закрит тип при първоначален строг режим.Славов е осъден и на 30 000 лв крпъвнина към роднините на жертвата.

През годините Славов многократно е искал да бъде възобновено делото с претекста, че е бил принуден да даде уличаващи го показания. Всички тези негови искания са получили откази, включително и от ВКС през м.г. В новия си иск до Окръжен съд Стара Загора затворникът настоява „прокуратурата да бъде осъдена да понесе наказателна отговорност за извършеното от тях умишлено престъпление за това, че укриват извършителя на убийство.“.

В закрито заседание от 30 януари състав на съда е отвърлил мераците на убиеца, като изрично напомня на Славов, че „ наказателна отговорност носят само физическите лица, но не и юридическите такива, какъвто се явява и сочения ответник-прокуратурата“. Съдията напомня, още че според закона съдът е този , който може да възобнови делото  и подчертава:“ В случай, че ищецът не е доволен от постановен отказ за възобновяване на наказателно дело, то претенцията следва да бъде насочена срещу други лица, а не срещу Прокуратурата на РБ!“.Определението може да бъде обжалвано пред апелативния съд в Пловдив в едноседмичен срок.

в. Монитор


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!