Обратно към категорията

Участниците в учението „Balkan Sentinel - 21” ще демонстрират способности на учебен полигон „Ново село“

Добавено на: 29.05.2021 08:44
   

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на отбраната Пламен Йорданов ще наблюдават на 31 май (понеделник) демонстрациите на способности на участниците в тактическото учение с бойни стрелби „Balkan Sentinel - 21”. Действията на военнослужещите на учебен полигон „Ново село“ ще наблюдават и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, заместник-командващият на Националната гвардия на Сухопътните войски на САЩ генерал-майор Джо Джарард, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и неговият заместник бригаден генерал Валери Цолов.

Учението „Balkan Sentinel - 21” е част от многонационалното мащабно учение „Defender Europe - 21“ и се провежда от 21 май до 4 юни 2021 г. в района на Учебен полигон „Ново село“. В него участват близо 600 военнослужещи от Сухопътните войски на България с до 100 единици бойна и специализирана техника, сред които танкове, самоходни артилерийски установки, бойни бронирани машини и минохвъргачки. Непосредствената авиационна поддръжка се изпълнява със самолети Су-25 и вертолети Ми-24 и „Кугар“ от състава на ВВС. В учението участват също до 190 военнослужещи от Сухопътните войски на САЩ с една механизирана и една инженерна рота и до 90 военнослужещи от Грузия в състав една пехотна рота.

Темата на тактическото учение е „Участие на усилен механизиран батальон в провеждане на контраатака на сухопътен компонент“.

Основните цели на учението са да се повишат оперативната съвместимост и сътрудничеството между участниците от коалиционните и страните партньори, да се интегрират и да се управляват ефективно придадените формирования и да се повишат способностите за планиране и водене на настъпателни действия по време на мобилна отбрана.

Офицер провеждащ учението е командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, а директор на учението е неговият заместник полковник Мирослав Костадинов.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!