Обратно към категорията

Удостоверение за наследници три институции вече ще набавят по служебен път

Добавено на: 11.07.2023 12:15
   

Удостоверение за наследници няма да се изисква от гражданите от Службите по геодезия, картография и кадастър, Националния осигурителен институт (НОИ) и Изпълнителна агенция по горите. Това съобщиха от Министерство на електронното управление (МЕУ). Администрациите ще си набавят по служебен път необходимата им информация чрез нова вътрешна услуга, която се предоставя през Системата за сигурно електронно връчване на МЕУ. 

Новата услуга е създадена в изпълнение на Закона за електронно управление и цели намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса. В края на май парламентът прие на първо четене законопроекта на Министерския съвет за промени в закона. С промените се въвеждат общи правила за водене на регистри в електронна форма.

Друга част от измененията е насочена към улесняване на гражданите и бизнеса при използването на електронните административни услуги. Задължават се административните органи да предоставят административните услуги по електронен път с намалена такса спрямо таксата за присъствено заявяване и предоставяне.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!