Обратно към категорията

Удължават извънредната епидемична обстановка до края на юли

Добавено на: 06.07.2020 14:02
   

Срокът на извънредната епидемична обстановка ще бъде удължен с две седмици - до края на юли, обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. 

Засилва се масовият контрол по спазване на противоепидемичните мерки. 

Препоръчваме на областните щабове да засилят контрола във всяка област по спазване на мерките и при необходимост да въвеждат нови мерки, съобразявайки се с обстановката в съответния регион. Препоръчваме на базата на критичен анализ на ситуацията да намалят до минимум масовите мероприятия, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

„Масовите мероприятия трябва да се намалят до минимум. През последните седмици забелязваме силно разпространение на вируса при масови мероприятия“, каза здравният министър. 

Той посочи, че контролът по спазването на мерките ще бъде засилен, като при необходимост областните кризисни щабове ще ограничават масови прояви. 

Предстои да бъде издадена заповед с разяснения за носенето на предпазни маски. 

На пресконференцията участваха председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лекарствата маг. фарм. Богдан Кирилов.

Изотчник: БНТ


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!