Обратно към категорията

Увеличават се граничните полицаи срещу нелегалната миграция

Добавено на: 28.03.2024 12:56
   

Депутатите приеха да бъде увеличена щатната численост на служителите на МВР за нуждите на контрола по границата при засилен миграционен натиск.

Възможността е записана в приетите на второ четене промени в Закона за администрацията в Народното събрание (НС). Вносители на предложението са председателите на ПГ на ГЕРБ СДС и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски и депутати от двете формации.

В мотивите на вносителите е записано, че с увеличаване на щатните бройки ще отпадне необходимостта от командироване на полицейски служители от други структури на МВР и Главна дирекция "Гранична полиция" ще може самостоятелно да охранява границите с подготвени полицейски органи.

В средата на март министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви на заседание на УС на НСОРБ, че промените в този закон отварят възможността за назначаване на още 1264 гранични полицаи, като така държавната граница ще бъде изцяло покрита.

В момента народните представители обсъждат на второ четене промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Точката беше включена извънредно в дневния им ред.

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!