Обратно към категорията

Във Варненско училище изградиха класни стаи на открито

Добавено на: 14.09.2020 08:58
   

Ден преди началото на новата учебна година училищата вече са в трескава подготовка. Предприемат се редица мерки за ограничаване на разпространението на заразата от коронавирус след учениците персонала. Освен задължителните мерки като дезинфекцията, всяко училище ще трябва да осигури и препоръчителни мерки, съобщава БНР.

В средно училище "Найден Геров" във Варна учители, ученици и родители се вълнуват от старта на учебната година. Още на входа са поставени диспенсъри с дезинфектант за ръце. Всички входове ще бъдат отворени, за да могат учениците да влизат на групи и да не се струпват на едно място. Учебните часове ще започват по различно време за различните класове. Коридорите и класните стаи ще се дезинфекцират и почистват редовно и по график.

"Ще бъде един различен 15 септември. Тази година ще има тържество само за подготвителните групи, останалите деца ще бъдат поканени само в час на класа, за да преговорят правилата в класната стая, да преговорят правилата по време на пандемия", каза пред БНТ директорът на училището Мария Несторова.

Изградени са четири класни стаи на открито, така че да могат максимален брой занятия да се провеждат навън. Направено е седмичното разписание на блок часове като препоръката е, там където е възможно, да бъдат сляти.

За децата със симптоми на COVID е осигурено помещение на приземния етаж.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!