Обратно към категорията

Ваучерите за храна стават 200 лв. С тях ще се плащат и сметки, но само за ток и вода

Добавено на: 03.02.2022 14:07
   

Ваучерите за храна ще могат да се ползват и за плащане на сметки за ток и вода, но не и за парно, интернет или други комунални разходи. Това става ясно от внесения в Народното събрание бюджет за 2022 г. Преди две седмици вицепремерът и икономически министър Корнелия Нинова обяви пред депутатите, че бизнесът вече ще може да дава на работниците си 200 лв. във ваучери вместо досегашните 80 лв. Тези разходи са освободени от данъци. За да може ваучерите да се ползват за плащане на ток и вода, операторите, които ги издават, трябва да сключат договори с доставчиците.
Освен това е нужно да предоставят на работодателите и ползвателите списъци с обекти, които приемат ваучерите за плащане. Квотата им с бюджета за тази година се увеличава на 1 млрд. лв., а през 2021-а бе 390 млн. лв. и бе изчерпана още през ноември, разясняват от Асоциацията на операторите на ваучери за храна.
До приемането на бюджета фирмите могат да дават месечни ваучери на стойност 80 лева, като за януари и февруари те ще бъдат дадени накуп.
Ваучери получават 450 000 души, те могат да бъдат използвани в над 10 000 търговски обекта. Включени са най-големите търговски вериги, малки магазини, ресторанти, кафенета и други заведения за храна и безалкохолни напитки.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!