Обратно към категорията

Властта иска отмяна на извънредната епидемична обстановка - отпадат ли маските и карантината?

Добавено на: 25.03.2022 15:05
   

Управляващите предлагат да бъде отменена извънредната епидемична обстановка, въведена заради Ковид-19, която продължава до края на месеца. Това обаче няма да означава отпадане на носенето на маски и карантината.

До края на този месец депутатите се очаква да приемат промените в закона за здравето, с които извънредната епидемична обстановка да отпадне напълно. Остава подпомагането на работещия на първа линия медицински персонал, както и подпомагането на засегнатите бизнеси.

"Тези промени включват възможности за реакция на Министерството на здравеопазването и на РЗИ, ако се случи да има регионално повишаване на случаите. Смятаме, че няма да се стигне до положение, което да блокира отново държавата", заяви председателят на здравната комисия в НС Антон Тонев. 

"Не се продължава извънредната епидемична обстановка, което е свързано с редица показатели. Вижда се, че в целия свят мерките се отпускат, тъй като инфекцията отстъпва, а броят на ваксинираните нараства", посочи депутатът от БСП проф. Георги Михайлов.

Предвижда се през следващите три месеца - до края на юни, Здравното министерство да може подпомага с консумативи болниците, които се грижат за Ковид болни. Наред с това се запазва правото за налагането на нови мерки в случай на необходимост.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!