Обратно към категорията

Военни формирования търсят нови попълнения

Добавено на: 18.03.2021 09:29
   

Две военни формирования в Ямбол търсят нови попълнения. За военно формирование 52590 са обявени свободни работни места за гранатометчик, радиотелеграфист, разузнавач, редници за обслужване на минохвъргачки. Във военно формирование 54100 набират редници за обслужване на гаубици.  

Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов е обявен конкурс за попълването на общо 195 вакантни длъжности за военнослужещи във формированията на Сухопътните войски. Местата следва да се заемат от лица, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина.
Обявените длъжности са във формирования на Сухопътните войски, дислоцирани в гарнизоните Ямбол, Стара Загора, Плевен, Карлово, Казанлък, Благоевград, Враца, Смолян, Свобода и Мусачево.
Част от изискванията към кандидатите са: да имат средно или по-високо образование; към датата на приемане на военна служба, да не са по-възрастни от 40 години, да са годни за военна служба; да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията; да нямат друго гражданство.
Заявления за участие в конкурса, както и целият набор от документи, се подават лично, чрез структурите на Централно военно окръжие (ЦВО) до 23 април 2021 г. Конкурсът ще се проведе от 21 юли до 28 юли 2021 г. Той включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура на кандидатите и събеседване.
Пълните условия на конкурса, списък с вакантните длъжности, сроковете и документите за кандидатстване са публикувани на интернет страницата на Министерството на отбраната, рубрики „Документи“ - „Обяви и конкурси“.

Обявата за Ямбол можете да прочетете тук, а заповедта на министъра - тук.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!