Обратно към категорията

Връчват ни и на границата глоби от КАТ

Добавено на: 10.06.2020 08:55
   

Днес на ГКПП „Калотина“ служители на отдел „Пътна полиция“ и на „Гранична полиция“ ще представят надградената на пункта система за административно-наказателна дейност, която ще заработи и по другите основни гранични пунктове на страната.

От 3 юни на ГКПП-Калотина работи изнесен терминал за проверка на неплатени санкции по фишове и наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП). Това на практика означава, че преди да продължим пътя си, трябва да заплатим неплатените глоби.

При установяване на невръчени санкции, те ще бъдат връчвани. На поставения терминал могат да бъдат заплатени наказателни постановления и фишове. При стари глоби може дори да бъде отнета шофьорската книжка.

В сигнали до Съюза на българските автомобилисти граждани твърдят, че горните мерки не засягат само водачите, а също и техните пътници. Това означава, че дори да нямате шофьорска книжка, ако притежавате автомобил, ще получите на място невръчени досега електронни фишове за превишена скорост или липса на Гражданска отговорност.
При връчване на електронни фишове за превишена скорост не е задължително заплащането на място, те могат да бъдат заплатени в законоустановения срок.

Очаква се до 15 юни такива изнесени терминали за проверка на неплатени санкции в следващите дни да бъдат поставени и на останалите гранични пунктове.

А днес на ГКПП Лесово и на ГКПП Капитан Андреево трафикът на товарни автомобили е нормален. За влизане в Турция все още не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси, пропускат се само турски граждани.

Все още са в сила мерките и на границата с Румъния. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам.

На влизане в Северна Македония също все още не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. На излизане от Северна Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП Гюешево – ГКПП Деве баир.

Свободно можем да минаваме само през границата със Сърбия. Сърбия отменени всички наложени ограничения за леки автомобили, микробуси и автобуси.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!