Обратно към категорията

Все още няма условия за добър сезон по зимните ни курорти

Добавено на: 12.12.2020 09:35
Снимки: Pixabay.com
   

Въпреки уверенията на властта, че зимен ски сезон ще има, в курортите все още няма условия за това. В Банско от фирмата - концесионер обясниха, че заради липсата на туристи след студентския празник лифтът е спрян. Очаква се той да заработи отново тогава, когато условията за ски в планината станат достатъчно добри.

Плановете на правителството са зимният ски сезон да бъде гарантиран при спазването на строги мерки за носене на маски в хотелите и спазване на дистанция. Още преди месец от туристическото министерство изготвиха указания за работата на лифтове и влекове в условията на пандемия. Все пак, всичко това в детайли предстои да бъде решено.

И още един от въпросите, които стоят на масата - антигенните тестове. Министерството на здравеопазването е в процес на взимане на решение дали резултатите от тях да бъдат приравнени към PCR изследванията. Темата беше повдигната и на ниво Европейски съюз. Идеята е да има единни правила за тези тестове, за да се облекчи максимално пътуването между отделни държави в условията на пандемия, коментират от Нова.

Колкото до икономическата страна на пандемията - властите предупредиха, че финансовата помощ от 24 лева на ден за хората в неплатен отпуск, може да не достигне до всички кандидатствали преди празниците. и реално за част от хората сумите да дойдат по сметкиет през януари.

„Тези, които са били в неплатена отпуска от 29 октомври до края на ноември, плащанията ще започнат от понеделник за тях. Тези, които са в неплатена отпуска през декември, плащанията за тях ще се опитаме да ги направим преди Нова година, но по-вероятно е да ги получат в началото на януари. Но това е обичайна практика, защото заплатите за ноември се получават в началото на декември, а заплатите за декември в началото на януари.++Правим всичко възможно да плащаме колкото се може по-бързо“, заяви Деница Сачева – министър на труда и социалната политика.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!