Обратно към категорията

Всеки ден в 12 часа звуков сигнал от линейки в знак на протест

Добавено на: 09.11.2022 10:31
   

Продължава протестът в Спешната помощ. В понеделник бе обявен мълчалив, но оглушителен протест с включване на звуков и светлинен сигнал за 3 минути. Той ще продължи до 13 ноември в цялата страна и независимо къде се намират линейките, в 12 часа ще включват звуков сигнал в знак на протест.

Медиците настояват за достойно заплащане, промяна на категорията труд и приравняване с тази на полицаите и пожарникарите, набелязване на конкретни и реални стъпки за привличане на специалисти в системата на Спешна помощ, осезателно подобряване на условията за работа.

Кристина Манчева, медицински специалист от "Спешна помощ" - София, каза пред БНР, че протестът не е нито политически, нито синдикален: "Само от екипите на Спешна помощ е организиран. Проблемите са натрупани в годините назад, много години. Не ни приемат на сериозно. Не желаят да се направи една държавна програма и стъпка по стъпка да приключим тези натрупани проблеми в спешната помощ, която е част от националната сигурност на България. Единен телефон 112, полиция, пожарна и спешна помощ. Пожарната и полицията са първа категория труд, а ние, спешната помощ, сме трета категория".

Медиците настояват Комисията по здравеопазване в Народното събрание да разгледа искането им за промяна на категорията на труда им и то да бъде гласувано от депутатите.

В писмо до медиите медиците от Спешна помощ предупредиха, че ако не бъдат чути, инициативата им ще премине към следващи действия.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!