Обратно към категорията

Възобновяват занятията в образователни школи

Добавено на: 23.04.2021 17:36
   

От утре, 24 април, се възобновява провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица при спазване на дистанция, носене на защитни маски за лице, редовно проветряване на помещенията на всеки час и дезинфекция. Това нарежда министърът на здравеопазването с издадена днес заповед.

От утре се допуска присъствието на публика на спортни състезания на открито, при заемане на 30% от местата, не повече от 1 000 души на сектор, спазване на дистанция от най-малко 1.5 м. и носене на защитни маски за лице.

С пълния текст на Заповед № РД-01-265/23.04.2021 г. можете да се запознаете тук.

Планира се и увеличаване на броя на класовете, които да присъстват в училище. Това заяви министърът на здравеопазването в оставка Костадин Ангелов по време на брифинг за противоепидемичните мерки в страната.

Това може да стане след 10 май, тъй като все още не е взето решение за удължаване на противоепидемичната обстановка до юни. Нормативно тази мярка не може да се разпише в заповедта с новите мерки, която ще излезе по-късно днес, обясни Ангелов. Това обаче ще бъде разписано в следваща заповед.

Очаква се предложение и от министъра на образованието.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!