Обратно към категорията

Юлските жеги ще ни подминат, обещават синоптиците

Добавено на: 18.07.2020 17:43
   

Чак към края на месеца се очертава да има по-високи температури  - до  37, 38 градуса в равнините на страната, това съобщава Синоптичната комисия на dnews.bg на базата на прегледаните средносрочни метеорологични модели. Което е добра новина.

Никой не иска жеги и задух, и за щастие, в следващите дни, нещата няма да изглеждат така.

Напротив, в събота дори на запад ще е по-хладно от обичайното, в района на София с максимална дневна температура около 20, 22 градуса и голяма вероятност за следобедни превалявания. И в неделя възможността за валежи на запад и в планинските райони се запазва. Ще видим гръмотевици и дъжд, но главно в планинските райони на Западна България.

Началото на следващата седмица ще започне с хубаво време и повишаващи се дневни температури. До сряда, включително, ще има много слънце и спокойна атмосфера, вероятността за валеж, през първите три дни от следващата седмица, е много малка.

От четвъртък нататък, 23 юли, отново се задава период на по-нестабилно време и над западните планински райони ще има дни с повече облаци и вероятност за гръмотевични бури. Уикендът на 25 и 26 юли обаче вероятно ще бъде с повече слънце и почти без валежи.

В края на месеца след 28, 29 юли температурите ще се повишат и вероятно тогава ще видими и стойности до 37, 39 градуса в низините на страната.

До днес месец юли върви по-хладен с близо един градус от миналогодишния юли за района на София. Вероятно тази тенденция ще се запази почти до края на месеца и ако има летни жеги, то те ще са към 28, 30 юли.

Очевидно е, че горещници не се задават, топлинни вълни също, такива вълни не се очертават и в Европа в следващите десетина дни, напротив, в централните части на континента ще е прохладно и ще има следобедни валежи с гръмотевици.

Независимо от предупрежденията на учените, че климатът се променя към по-лошо с повишаването на глобалните приземни температури, поне тази година и това лято, България и Балканите не усещат тази промяна, напротив, средните температури са дори по-ниски от обичайните. И то вече за трета година през този период на лятото.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!