Обратно към категорията

За Деня на Земята представиха проектите за ВиК-мрежа на Стралджа, Котел, Гълъбово и Павел баня

Добавено на: 22.04.2023 09:55
   

Проектите за водоснабдителна и канализационна мрежа  за общините Стралджа, Котел, Гълъбово и Павел баня бяха представени от  Нурджихан Карамехмедова и Теодора Пакулева, представители на държавния „Български ВиК Холдинг“ ЕАД на проведената в Регионалната инспекция по околна среда и води – Стара Загора кръгла маса на тема „Инвестирай в нашата планета“. Предстоящото саниране и изграждане на водоснабдителни системи,  канализационни системи и пречиствателни станции е финансирано по Националния план за възстановяване и устойчивост. Представителите на „Български ВиК холдинг“ ЕАД споделиха пред гостите, че с изграждането и реконструирането на необходимата водна инфраструктура ще се подобри достъпът до санитарни услуги в обществените пространства и така ще се доближим до реализирането и прилагането на Директивата за пречистването на градските отпадъчни води за всички агломерации.

Срещата бе посветена на Деня на Земята - 22 април, а сред участниците в нея бяха заместник областният управител на област Стара Загора Стоян Стоянов,  управителят на "ВиК" - Ямбол Цветан Съйков, управителят на "ВиК" - Стара Загора Радостин Миланов и неговият заместник Николай Калудов, доцент Дияна Дерменджиева и доцент Георги Беев, ръководителят на Регионална лаборатория Стара Загора към Изпълнителната агенция по околната среда Дора Калчева, както и представители на Община Павел Баня, Община Котел и ученици от клуб „Приятели на водата“ при ПГЧЕ „Ромен Ролан“ и „Клуб на знаещите“ при ППМГ „Гео Милев“ - Стара Загора.

Директорът на Регионалната инспекция по околна среда и води – Стара Загора Диана Искрева запозна гостите с последните данни относно водните услуги за населението. Разгледани бяха и целите, които трябва да бъдат постигнати постепенно до 2040 година съгласно новите изисквания в европейските директиви. Обособиха се и предизвикателствата, с които трябва да се справим, за да повишим степента на съответствие и прилагане на Директивата за пречистването на градските отпадъчни води. Искрева представи въвеждането на устойчива санитарна система за домакинствата като възможно решение на проблема с отпадните води. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!