Обратно към категорията

Задължителни маски за учениците от 5-ти до 12-ти клас в училище

Добавено на: 18.11.2020 14:34
Снимки: Pixabay.com
   

Носенето на маски за учениците от 5-и до 12-и клас ще бъде задължително. Това обяви на правителственото заседание министърът на образованието Красимир Вълчев, цитиран от БНР.

Премиерът Бойко Борисов разпореди да продължи прилагането на гъвкавите методи на обучение на учениците.

Борисов смята, че локалното вземане на решения остава най-правилният подход в настоящата ситуация.

За задължителните маски в клас за децата от 5-и до 12-и клас министър Вълчев обясни:

„За да защитим от една страна учители, от друга страна и учениците. Ако от тези средно 30 000 деца, които се разболяват от грип, помогнем 3000 по-малко да заболеят, това само по себе си ще бъде успех. Иначе налагането на всяко едно задължение, разбира се, среща и негативни мнения“.

За дистанционното обучение Борисов подчерта, че застояването на децата у дома носи негативи и защити локалния подход при вземането на решения за учене в електронна среда.

„Застояването на децата вкъщи носи своите рискове – обездвижване, губят мотивация за учене, десоциализират се, психически проблеми, които ние също отчитаме, когато вземаме решение. И затова този подход според мен е правилен. Там, където няма зараза, децата да учат, на другите места много внимателно следете бройките, така че да щадим и учителите“.

Вълчев обаче подчерта, че ученето в електронна среда е краткотрайно решение. За големите ученици е по-ефективно, но и те трябва от време навреме да се връщат в училище:

„Следейки, разбира се, стойности по градове, следващи седмици да се премине към варианти на редуване – един клас едната седмица, друг – другата, за да може най-големите да се връщат“.

Към момента 40 на сто от учениците са преминали към дистанционно обучение по решение на областни и общински щабове, каза още министърът. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!