Обратно към категорията

Заместник-омбудсманът подаде оставка

Добавено на: 27.03.2024 09:43
   

Правомощията на заместник-омбудсмана Елена Чернева - Маркова са прекратени, считано от днес 27 март, във връзка с подадена от нея оставка.

Това обяви председателят на Народното събрание Росен Желязков, който представи писмо от омбудсмана Диaна Ковачева, с което тя уведомява Народното събрание за подадената от Чернева оставка и визираните в заявлението ѝ лични мотиви.

Съгласно Закона за омбудсмана Народното събрание прекратява предсрочно правомощията при подадена оставка, не се приема решение, а оставката се обявява пред Народното събрание, посочи Желязков.

Георги Свиленски, заместник-председател на парламентарната група на "БСП за България", попита председателя на парламента дали тази оставка има връзка с бъдещи служебни премиери в държавата и има ли той такава информация.

Свиленски визира последните изменения в Конституцията, според които за служебен премиер може да бъде избран както омбудсманът, така и заместникът му.

Росен Желязков отговори, че е запознал Народното събрание с уведомлението на г-жа Чернева, като е изчел дословно подадената от нея оставка. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!