Обратно към категорията

Започва прием на заявления за допълнителна еднократна финансова подкрепа за отопление от 400 лв

Добавено на: 01.11.2022 16:07
   

От днес до 14 ноември започва прием на заявления за допълнителна еднократна финансова подкрепа за отопление в размер на 400 лв. Това информираха от Агенция "Социално подпомагане" (АСП).

Заявления-декларации ще се приемат през следващите две седмици включително в дирекциите „Социално подпомагане“ (ДСП) по настоящ адрес: лично, като се представя лична карта за справка, чрез лицензиран пощенски оператор (заявлението следва да е в оригинал) или на служебната електронна поща на съответната ДСП по настоящ адрес.

Към заявлението-декларация се прилагат документи, удостоверяващи доход от: трудови правоотношения и/или приравнени на тях правоотношения; извършване на услуги с личен труд; дейности в областта на селското, горското и водното стопанство; стипендии; други доходи. При необходимост дирекциите "Социално подпомагане" могат да изискват и други документи, посочват още от АСП.

Право на допълнителната финансова подкрепа за отопление имат лица и семейства, които не са подавали заявление-декларация за отпускане на целева помощ за отопление в периода от 1 юли до 31 октомври т.г., както и такива, които вече са подавали документи и са получили отказ, тъй като средномесечният им доход е надвишил границата за достъп със сума под или равна на 40 лв. или тъй като отказът се дължи на непълна шестмесечна регистрация в дирекциите „Бюро по труда“ и при положение, че към 1 ноември т.г. продължават да са регистрирани.

Не е нужно получилите отказ за целева помощ за отопление да подават ново заявление. Еднократната финансова подкрепа ще им бъде предоставена служебно, отбелязват от АСП.

Финансовата подкрепа за отопление е в размер на 400 лв. и ще бъде изплатена еднократно през декември 2022 г.

Преди седмица Министерският съвет взе решение за допълнителната подкрепа за отопление, като се очаква около 50 хил. души да бъдат подпомогнати. По информация на вицепремиера и министър на труда и социалната политика към 26 октомври 285 хил. семейства са получили помощ за отопление, която е 623 лв. – със 100 лв. повече в сравнение с миналата зима.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!