Обратно към категорията

Започват преговори за трансгранична газова връзка Странджа-Малкочлар

Добавено на: 05.09.2019 10:09
   

До края на тази седмица се очаква стартирането на публична консултация на проект на споразумение за междусистемно свързване на действащата точка на трансгранично свързване между България и Турция (IP Странджа край Болярово/ Малкочлар), стана ясно на кръгла маса по Газов хъб „Балкан“ в столицата.

"Булгартрансгаз" направи разширение на газопреносната мрежа от турско-българската граница до сръбско-българската в района на газоизмервателна станция Странджа, край Болярово. Новият газопровод е c дължина 11 км oт българо-турската граница дo компресорна станция „Странджа“. На място се изгражда и газоизмервателна станция „Странджа“. Двата проекта са по Газов хъб „Балкан“ и са финансирани изцяло от енергийното дружество.

Предвижда се съоръженията да се въведат в експлоатация през месец октомври 2019 г., така че да се даде възможност природен газ oт входна точка Турция да постъпва на българска територия от януари 2020 г.

Договорът по проекта „Турски поток“ за газопровод от Турция през България, за Сърбия, Унгария и Австрия се очаква да бъде подписан днес, според обещания на премиера Бойко Борисов на партийно събрание преди дни. Става въпрос за съоръжение, което ще получава руски природен газ от втората тръба, която се изгражда в рамките на проекта "Турски поток". По този тръбопровод ще се пренасят количества газ и от Азербайджан и други източници, както и втечнен природен газ от терминалите в Турция и Гърция, като идеята е този газопровод да снабдява с газ страни от Източна Европа.

Екип на 999


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!