Обратно към категорията

Засилени проверки по магазините за Великден и Гергьовден

Добавено на: 02.04.2020 12:09
   

Над 3200 проверки са извършени от Агенцията по храните през последните 2 седмици, съставени са над 35 акта. Има и един затворен обект за лоша текуща хигиена. Това заяви в сутрешния блок на БНТ д-р Любомир Кулински, директор на Дирекция „Контрол на храните“ в Българската агенция по безопасност на храните.

Засилени проверки ще има и заради предстоящите официални празници (Великден и Гергьовден). От 6 април до 8 май, включително, във фокуса на засиления контрол попадат производството и търговията на традиционно предлаганите за празниците храни (агнешко месо, козунаци, яйца, включително боядисани яйца, пресни зеленчуци), както и на боя за яйца. Ще се следи за произхода и правилното съхранение на суровини и храни, за коректното етикетиране и маркировка.

По отношение на предлагането на трупно агнешко месо ще се контролира наличието и цвета на здравна маркировка, а също така и дали търговците предоставят на видно място информация за страната на произход на месото.

По време на официалните празници от 17 до 20 април, на 1 май и на 6 май ще бъдат осигурени дежурни служители в Областните дирекции по безопасност на храните, които да осигуряват дейността на контролния орган и да реагират на сигнали на граждани.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!