Обратно към категорията

Затворник се жалва за дискриминация, като го лишили от телевизия

Добавено на: 25.09.2021 12:51
   

Обитател на затвора в Пазарджик, залавян 32 пъти да вари ракия в тоалетната до килията си, съди началниците за дискриминация, научи 999 от Административен съд-Пазарджик. Поводът е, че при последното му прегрешение го лишили от кабелна телевизия, след като му наложили 14 дни в карцера.

Случаят е от края на август. При обход на девето отделение на затвора в Пазарджик, надзирателите заварили Г.А.Г. в санитарното помещение до спалното си помещение да изварява алкохол в кофа с 3 бързовара. Намерени са 5 литра заготовка и около 200 грама алкохол.

„Това нарушение на лишения от свобода Г. е за 32-ри път варене на ракия. В случая лишеният от свобода не приема и не признава вината си. Извършва нарушението умишлено, грубо и системно. Нарушил е правилата и установения ред в Затвора гр. Пазарджик, което е пряка заплаха за сигурността“, обясни юрисконсултът на затвора пред Административен съд – Пазарджик на 20 септември, когато бе разгледана жалбата на затворника за дискриминация.

С оглед множеството утежняващи вината обстоятелства началникът на затвора налага наказание „изолиране в наказателна килия за 14 денонощия“.

„В деня, в който ме наказаха с изолиране в наказателна килия, дойдоха и спряха кабелната телевизия на цялата килия. Другите в килията не са виновни за нищо. Хванат съм как варя ракия. Смятам, че това спиране на кабелната телевизия е второ наказание. Става въпрос, че съм наказан два пъти за едно и също нещо. В деня, в който ме наказват с карцер, спират и кабелната телевизия на килията. Това означава, че съм наказан два пъти. Като ми спират кабелната телевизия ме лишават от информация, аз не мога да гледам музика или нещо друго“, обясни пък самият Г.А.Г.

„Те смятат, че спирането на кабелната телевизия не е наказание, но според мен е наказание. Това е дискриминация. Това е държане в подчинение и страх, защото другите хора гледат телевизия, а аз не гледам. Те ме унижават по този начини. Те много добре го разбират, но явно са намерили някаква вратичка и оспорват това нещо. Наказано е повече от едно лице. Аз го възприемам, че са ме наказали два пъти за едно и също нещо“, добави той.

Съдия Мариана Шотева отсъди, че възраженията на жалбоподателя, че за едно и също нещо бил наказан два пъти са неоснователни. Още повече че ако има данни, че е наказан втори път за варенето на посочената по-горе ракия, то следва да се отмени второто, а не първото наложено наказание. Решението й обаче все още не е окончателно и подлежи на оспорване пред тричленен състав на Административния съд до 27 септември.

 

  


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!