Обратно към категорията

Здравната каса ще финансира амбулаторното лечение на COVID болни

Добавено на: 10.09.2021 07:24
   

Готови са промените в методиката за амбулаторно лечение на пациенти с Covid, съобщи здравния министър Стойчо Кацаров, предават от БНР. На заседание на Надзорния съвет на Здравната каса вчера е одоберено изменение на методиката за заплащане на лекарите в извънболничната и болничната помощ с увеличаване на средствата, а днес то е съгласувано с Българския лекарски съюз и директори на столични ДКЦ-та.

Това ще позволи увеличаване на Covid-зоните, подчерта Кацаров:

Очаквам в много кратки срокове другата седмица тези 39 първоначално регистрирани Covid зони да станат поне 150 в рамките на седмица-две. Така че пациентите с Covid да бъдат обслужвани амбулаторно, лекувани амбулаторно".

Предстои утре в "Държавен вестник" да бъде публикуван списък с лекарствата, които ще могат да се предписват на болни от Covid. Решението е на Здравната каса, каза още министър Кацаров:

"Това се случва за първи път в историята на НЗОК. Досега тя финансираше само домашно лечение на хронични заболявания. За пръв път тя ще финансира лечението на остро заболяване каквото е Covid. Лекарствага ще бъдат безплатни, както и всички видове, а отделно от това Министерството на здравеопазването по друга програма ще осигури на всички Covid зони възможност да получат апаратура на стойност до 50 000 лева".


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!