Обратно към категорията

Зелен сертификат няма да се изисква за децата под 18-годишна възраст

Добавено на: 20.10.2021 12:48
   

"Зелен" сертификат за ваксиниране срещу COVID-19, за преболедуване на коронавирусната инфекция, или отрицателни PCR или антигенен тест, няма да се изисква за децата под 18-годишна възраст при посещение в различни обекти или мероприятия. Това е посочено в изключенията на заповедта на министъра на здравеопазването за новите противоепидемични мерки, които влизат в сила от 21 октомври.
Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров обяви във вторник, преди издаването на заповедта, че сертификат няма да се изисква за деца до 12-годишна възраст.
Предвидените нови противоепидемични мерки може да не се прилагат, ако 100 процента от персонала и посетителите имат "зелен" сертификат или отрицателен тест, когато се провеждат семинари, конгреси, изпити, школи за танцово и музикално изкуство, обучение във висшите учебни заведения, в езикови центрове, музеи, кина, театри, концерти, фитнес центрове, басейни, заведения, магазини с площ над 300 кв.м., екскурзии и др.
Последните данни - от днес, 20 октомври, на Националния център по заразни и паразитни болести показват, че заболеваемостта от COVID-19 в България на 14-дневна база е 562 на сто хиляди души население. Със заповедта се указва, че ще се преустановяват присъствените учебни занятия на 50 на сто от паралелките в училищата в общините, достигнали на 14-дневна база заболеваемост между 500 и 750 на 100 000 население.
Присъствените учебни занятия ще се преустановяват във всички общини с достигната 14-дневна заболеваемост над 750 на 100 000 население.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!