Обратно към категорията

Близо 5800 пълнолетни в Ямбол зачертнати в списъците за изборите

Добавено на: 23.10.2019 08:29
   

5749 са заличените в избирателните списъци в Ямбол до този момент. Изборният кодекс разпорежда в дните преди изборите общинските администрации да публикуват на страниците си имената на хората, които са заличени в изборните книжа по секции, заради това, че са починали, имат издадени удостоверения за гласуване по настоящ адрес в друга община или пък през последните 6 месеца са живели в чужбина.

237 избиратели са заличени само в списъците на секциите за централните улици в Ямбол - „Търговска“, „Стефан Караджа“, „Хан Тервел“ и др. По 70-80 избиратели на секция са зачертнати в комплексите „Граф Игнатиев“ и „Златен рог“, както и в к-с „Г. Бенковски“. Най-малко са заличените в ромския квартал.

Същевременно в община Ямбол са подадени само 124 са заявления за гласуване по настоящ адрес, по информация от пресцентъра.

20 са подадените заявления от избиратели с трайни увреждания за гласуване с подвижна урна. Тези избиратели ще могат да упражнят правото си на глас в домашни условия. Възможността е в сила и при втори тур на изборите.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!