Обратно към категорията

Най-много са общинските съветници на Пряка демокрация в Ямбол

Добавено на: 29.10.2019 08:25
   

7 партии и коалиции си разпределят местата в общинския съвет на Ямбол. Най-силна подкрепа от избирателите получиха кандидатите на П „Пряка демокрация“, които ще имат 13 места в местния парламент. По 9 места получават ГЕРБ и БСП за България, по 1 – „Атака“, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“ и местната коалиция на СДС. Имената на съветниците обаче окончателно ще станат ясни след втория тур за избор на кмет на община. Данните от протоколите показват, че в листите ще има разместване, заради преференциалния вот, който избирателите са направили за отделните кандидати.

В община Тунджа в Общинския съвет влизат 4 партии и коалиции. 11 ще бъдат съветниците от БСП за България, седем от коалицията на ГЕРБ, двама от ВМРО и един от АБВ.

В Общински съвет Стралджа коалицията на Атака и АБВ вкарва най-много съветници – 10, БСП за България – шестима, ГЕРБ – само един.

В Стралджа освен Атанас Киров за кмет на общината за втори мандат, на 27 октомври избраха и кметове на селата Каменец, Зимница, Воденичане, втори тур предстои само в Лозенец.

В община Тунджа, освен за кмет на община, втори тур за избор на кметство ще се проведе в Ханово, Тенево, Маломир, Кукорево, Веселиново и Безмер. В 17 села бяха избрани кметове още на 27 октомври.


Подготовката за зимата е приоритет в момента за общинската администрация в Болярово, каза кметът Христо Христов. Провеждането на процедурата за зимното поддържане на пътищата и улиците в селищата на полупланинската община и почистването на четвъртокласната пътна мрежа, са сред основните задачи. Само в 3 села все още не са доставени дървата за огрев на населението, но и това ще бъде изпълнено на-късно до 10 ноември, каза още кметът Христов пред БНР след изборната нощ.

В Община Болярово изборите приключиха окончателно на 27 октомври.

С близо 75 процента Христо Христов спечели седми пореден мандат. Същите остават и кметовете на селата Стефан Караджово и Мамарчево.

БСП за България получи и 9 от 11 места в общински съвет, другите 2 са за ГЕРБ. На 10 ноември, в неделя, изтича срокът, в който областният управител трябва да свика първото заседание на новоизбрания общински съвет в Болярово.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!