Обратно към категорията

ОИК започват работа в сряда

Добавено на: 03.09.2019 13:04
   
Не от 7-ми, а от 4-ти септември започват работа новоназначените 265 общински избирателни комисии. Късно през нощта в петък ЦИК измени решенията си за назначаването им в частта относно началната дата на встъпване в правомощията на новоназначените членове. Така комисиите започват работа още в сряда. 
Пак в петък бяха назначени и общинските избирателни комисии в Ямбол и Стралджа, където партиите не постигнаха съгласие за местата и позициите по време на консултациите с кметовете. 
Председател в Ямбол е отново Екатерина Янева. Заместници са Гюлшен Юсеинова и Станимир Иванов, секретар Мариана Гърдева. От тях не е адвокат само Гюлшен Юсеинова, която е бизнесмен. 
В Стралджа председател е юрисконсултът на Областна дирекция „Земеделие“ Красимир Желев, заместници са адвокат Мима Атанасова и Димитър Андонов, а секретар отново е Гергана Кавалджиева.    
Съгласие по време на консултациите не беше постигнато между партиите и в Сливен, но и там в петък Централната избирателна комисия вече назначи общинската комисия. В ръководството й няма промени. Председател остава адвокат Росица Тодорова, заместниците са отново адвокат Росица Колева и Мария Чомпова, секретар е Фатме Мустафова. 
70 милиона и 700 хиляди лева ще бъдат изхарчени от държавата за местните избори, става ясно от приетата от ЦИК план-сметка за разходите. 
От днес Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за общински съветници и за кметове. Крайният срок за подаване на документи е 17.00 ч. на 11 септември. И тъй като към документите се изисква и списък на най-малко 2500 граждани с право на глас, които подкрепят регистрацията на съответната партия или коалиция, всеки ще има право да провери по ЕГН-то си дали е вписан в някой от тези списъци, тоест дали някой не е злоупотребил с личните му данни. 
До 6 септември пък кметовете на общини трябва да обявят избирателните секции и адресите, които те обхващат. Такава заповед вече издаде кметът на община Тунджа, според която в селата ще бъдат образувани 49 избирателни секции. По 2 секции се разкриват в Тенево, Роза, Кукорево, Бояджик и Безмер, в останалите 39 села на община Тунджа ще има по една избирателна секция. 

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!