Обратно към категорията

Окончателно със съдебно решение: В Стефан Караджово остава един кандидат за кмет

Добавено на: 12.10.2019 09:59
   

В Стефан Караджово окончателно остава един кандидат за кмет на селото.

Вчера в открито заседание тричленен състав на Административен съд – Ямбол отхвърли жалбата на областния координатор на една от партиите, които участват в местните избори в Болярово, против решение на ОИК Болярово, в частта, с която е отказана регистрация на Кръстина Георгиева за кандидат за общински съветник и за  кандидат за кмет на кметство с. Стефан Караджово, поради липса на шест месечна уседналост на територията на община Болярово.  

Съображенията на съда са, че Решението на ОИК Болярово в оспорената му част е прието при спазване на административнопроизводствените правила, съобразено е с резултата от проверката за наличие на изискванията на Изборния кодекс, както и с решенията на ЦИК.

След произнасянето на Административния съд Общинската избирателна комисия утвърди и образеца на бюлетината за избор на кмет на кметство Стефан Караджово. В нея са само две позиции -  името на досегашния кмет на селото Димитър Димитров и „не подкрепям никого“.

Само един е и кандидатът за кмет на село Мамарчево в община Болярово – досегашният кмет Марчо Марчев.

Избори и в двете села обаче ще се проведат в действителност. Освен, че трябва да потвърдят подкрепата си за досегашните кметове на селата, местните жители трябва да гласуват и за кмет на община и за общински съветници.  


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!