Обратно към категорията

Заличиха регистрация на кандидати за съветник и кмет

Добавено на: 27.09.2019 08:26
   

С решение на Общинска избирателна комисия Ямбол вчера беше заличена регистрацията на независимия кандидат за общински съветник Ангел Стоянов Ангелов. При проверката на ГРАО е установено, че от общо 542 проверени записи, броят на коректните записи е 394, а броят на некоректните записи е 148. Изискването е независимите кандидати за съветници да са подкрепени от поне 500 избиратели с постоянен адрес в съответното населено място.

В община Тунджа пък е заличена регистрацията на кандидата на ВМРО за кмет на село Чарган Димитрина Кънева. Тя е дописана в листата за кандидати за общински съветници.

В Болярово пък комисията отказа да регистрира Кръстина Георгиева като кандидат за кмет на кметство в село Стефан Караджово от името на ВМРО, поради липса на задължителната по закона шест месечна уседналост на територията на община Болярово. Решението на комисията вчера беше потвърдено от ЦИК.

След жребия в ЦИК, вчера общинските избирателни комисии в Ямбол, община Тунджа, община Стралджа и Сливен определиха поредността на номерата в бюлетината за гласуване на местната коалиция и независимите кандидати, издигнати от инициативни комитети, регистрирали кандидатски листи в изборите за общински съветници и за кметове. В Болярово жребий не беше теглен, защото там няма независими кандидати или местни коалиции.

Назначени са и членовете на секционните избирателни комисии.

Екип на 999


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!