Обратно към категорията

Жалба забавя одобряването на бюлетината за кмет на Стефан Караджово

Добавено на: 07.10.2019 11:28
   

Жалба забавя одобряването на вида на бюлетината за кмет на село Стефан Караджово, става ясно от решението на Общинска избирателна комисия – Болярово. Двама бяха кандидатите за управник на селото, но на единия от тях ОИК отказа регистрация, поради липсата на задължителната по закон 6-месечна уседналост. Решението на общинската комисия впоследствие беше потвърдено и от ЦИК, но пълномощникът на партията продължи да обжалва и в съда. Миналата седмица Административен съд – Ямбол прекрати производството, тъй като жалбата всъщност е срещу решението на ЦИК, а не на ОИК. Делото беше пренасочено към Върховния административен съд и от днес жалбата там вече е регистрирана, очаква се насрочване и на датата за разглеждането й.

Образците и тиража на бюлетините за останалите избори, които ще се проведат в община Болярово вече са утвърдени. По 4200 бюлетини ще бъдат отпечатани за кмет на община и за общински съветници, 400 за кмет на село Мамарчево. 500 бюлетини ще бъдат отпечатани за кмет на село Стефан Караджово след приключването на съдебното производство.

И Общинска избирателна комисия - Тунджа вече утвърди предпечатните образци на бюлетините и тиража за видовете избори, които ще се проведат там 27 октомври. 20 000 бюлетини ще бъдат отпечатани за кмет на община в община Тунджа, толкова ще са и бюлетините за общински съветници. 15 800 общо са бюлетините за кметове на 23 села, в които ще се провежда и избор за местен управник.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!