Обратно към категорията

10 читалища получават общинска субсидия на втората сесия за 2021 г.

Добавено на: 16.12.2021 14:43
   

Въпреки сложната пандемична обстановка в страната Община Сливен продължава да подкрепя дейността на културните средища и дейци. Общо 10 читалища ще получат втори транш от общинската субсидия за дофинансиране на част от дейността и издръжката си. Това стана ясно на днешното Общо събрание на Комисията за разпределение на държавната и общинска субсидии на народните читалища от община Сливен. 10 хил. лв. ще бъдат разпределени сред културните средища, чиито проекти са получили одобрение.

„Щастлива съм да ви видя днес. Надявам се през следващата година да имаме възможност да се виждаме по-често. На вас и семействата ви пожелавам светли празници, бъдете здрави“, заяви зам.-кметът Пепа Чиликова по време на срещата с представители на читалищата. В нея взе участие и Дора Ескидарова от Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания към Общински съвет-Сливен.

Общинската субсидия започва да се отпуска през 2019 г. по инициатива на кмета Стефан Радев. В рамките на две сесии годишно, културните средища получават общо 30 хил. лв., които се разпределят сред одобрените кандидати.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!