Обратно към категорията

От 20 до 24 юни - безплатни прегледи за туберкулоза в Сливен 

Добавено на: 17.06.2022 08:12
   

„Седмица на отворените врати“ ще се проведе в периода 20-24 юни 2022 г. в сектора по фтизиатрия на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" -Сливен, който се намира до Отделението по инфекциозни болести. Поводът е изпълнението на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България за периода 2021-2025 г., която цели да се намали заболеваемостта от туберкулоза в страната.

По време на седмицата на отворените врати ще се извърши: 
1) скрининг на риска за туберкулоза чрез анкета;
 2) консултации;
3) на съмнителните за туберкулоза лица - прегледи и допълнителни изследвания.
През последните години кампаниите „Седмица на отворените врати” се доказаха като много добра практика за откриване на случаи с туберкулоза и своевременно предприемане на мерки за лечение и прекъсване на веригата за предаване на инфекцията.
Целта на инициативата е да се повиши обществената информираност по отношение на туберкулозата, да се даде възможност на всеки за достъп до здравни услуги, в условията на повишен поток на пристигащи от Украйна.
Желаещите могат да посетят специализирания кабинет към Отделението по Пневмология и Фтизиатрия на МБАЛ "Д-р Ив.Селимински -Сливен "гр.Сливен на ул."Сергей Румянцев" № 2 в периода 20.06-24.06.2022г. от 08:30 ч. - до 12:30 ч.- д-р Снежана Колева.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!