Обратно към категорията

69 медала спечелиха малките сливенски математици от зимния кръг на „Математика без граници“

Добавено на: 16.03.2023 14:30
   

12 златни, 24 сребърни и 33 бронзови медала спечелиха малките сливенски математици на юбилейното, 10-то издание от зимния кръг на международния математически турнир - „Математика без граници“. Това съобщи Венета Кирова – ръководител на групата по математика в Центъра за подкрепа за личностно развитие - Детски комплекс – Сливен и преподавател в ППМГ „Добри Чинтулов“. В състезанието се включиха деца от първи до четвърти клас от седем сливенски училища – НУ “В. Левски“, ОУ “Д-р И. Селимински“, СУ “П. К. Яворов“, СУ “К .Константинов“, ОУ “Хр. Ботев“, ОУ “П. Хитов“ и ОУ “Ел. Багряна“.
„Това е невероятно постижение за нашите деца, защото в зимния математически турнир участваха 18 700 млади математици от 22 страни - Австралия, Азербайджан, България, Виетнам, Естония, Индонезия, Казахстан, Канада, Малта, Нигерия, Полша, Румъния, Русия, Република Северна Македония, Словения, Сърбия, Тайван, Туркменистан, Узбекистан, Украйна, Филипините и Черна гора. Изключително горди и щастливи сме с техните постижения, защото конкуренцията беше много голяма. Децата доказаха, че с много труд и упоритост всичко се постига“, каза Венета Кирова.
Детски комплекс организира тържествена церемония, на която бяха наградени победителите. Церемонията, на която присъстваха учениците със своите родители, учители и директорите на учебни заведения се проведе в зала „Май“. Медалите на най-малките ученици, от първи и втори клас, връчи заместник – кметът Пепа Чиликова. Тя поздрави децата и им пожела още много успехи в областта на математиката. „Успехът на малките ни математици е резултат от съвместния труд и упоритост на всички вас, учители и ученици, които не жалите сили и енергия, за да докаж
 ете в тази оспорвана и трудна надпревара, че сте най-добрите. Община Сливен ще продължи да подкрепя Вашите усилия, защото те носят успехи не само на вас, но и на всички в нашия град, които се радваме и гордеем с вас. Бъдете здрави и постигайте още нови успехи“, каза Чиликова.
Медалите и сертификатите на победителите от трети и четвърти клас връчиха Даниела Павлова – директор на СУ “П. К. Яворов“, Петя Танева – директор на НУ “В. Левски“, Веселка Паскалева – директор на СУ “К. Константинов“ и Донка Славова – директор на ОУ “Д-р И. Селимински“.
Пролетният кръг на международния математически турнир - „Математика без граници“ ще се проведе на 26 март. Заявки за участие се приемат до 17 март.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!