Обратно към категорията

8-годишният Константин получи грамота за смелост от Регионална дирекция ПБЗН в Сливен

Добавено на: 20.07.2022 11:46
   

Комисар Владимир Демирев директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен връчи грамота и награди на 8-годишния Константин Пенков Георгиев за смелата му постъпка при гасене на пожар в сливенското село Крушаре. В присъствието на целя състав на Районната служба ПБЗН Демирев изрази своето възхищение от постъпката на смелия второкласник.

За мен е удоволствие да стисна ръката на един достоен младеж, каза Владимир Демирев, особено във времена, когато имаме все по-малко примери на съпричастност. Благодаря на неговите родители и учители, че са възпитали в това дете чувство за дълг и отношение към другите и обществото. Искрено се надявам неговата постъпка да послужи за пример и на други млади хора в нашата страна”, добави още комисар Демирев.

Константин Георгиев получи грамота за проявена съобразителност, инициативност и смелост, както и книги, и материали, свързани с професията на пожарникаря. Дежурната смяна даде възможност на детето да опознае отблизо техниката и оборудването, с които пожарникарите гасят пожари и помагат на хората всеки ден.

Произшествието, при което е участвал малкият Константин, е станало на 16 юли в село Крушаре. В стопански двор, близо до сгради с животни, селскостопанска техника и места за съхранение на фураж, е възникнал пожар, вследствие на запалени супи треви. Константин, баща му и вуйчо му са първите, които виждат как пожара се разраства и застрашава да стигне до стопанските постройки. Незабавно с подаването на сигнал до 112 те започват да гасят пожара с помощта на ръчни средства. При пристигане на пожарникарите Константин продължава да помага до пълното ликвидиране на опасността. „Беше страшно и горещо, пареше, но трябваше да го изгасим”, каза Константин. За него постъпката му не е нещо особено, просто е искал да помогне. Той е ученик в НУ”Васил Левски” в град Сливен. Ръководството на Регионалната дирекция ПБЗН е изпратило „Благодарствен адрес” до директора на училището.

Източник: МВР-Сливен


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!