Обратно към категорията

Близки и роднини на убитата Кристин се събраха пред съда в Сливен

Добавено на: 27.09.2019 11:40
   

Изцяло отпадане на съкратеното съдебно следствие при тежки умишлени престъпления поискаха близките на убитата в село Сотиря 7-годишна Кристин на протест пред съда в Сливен днес сутринта. Те коментираха, че се чувстват обидени от начина на дебатиране в парламента по време на гласуването на промените в закона на първо четене.
Осъждайки начинът,по който се проведе парламентарният дебат в Народно събрание онзи ден, чрез гражданско неподчинение излязохме на протест роднини и близки на жестоко изнасиленото и убито с камъни 7-годишно момиченце от село Сотиря на 15 август тази година”, заяви за 999 Доника Мангова,  организатор на протеста.
Близките, както и семейството призоваха всички партийни членове да се обединят и да гласуват закона като майки и бащи, като баби и дядовци, като хора от народа. Единственото, което те искат е да бъде изменен закона в частта си за редуциране на присъда при самопризнание на вината, с доживотен затвор без право на замяна, за тежки криминални престъпления.", допълни още Мангова.

Пред журналисти бабата на Кристин Милка Георгиева заяви, че  протест ще се проведе пред Народното събрание в деня на второто четене на законовите промени, касаещи използването на съкратеното съдебно следствие.
Снимки: Доника Мангова/Георги Калудов


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!