Обратно към категорията

Дарованията от НУФИ „Филип Кутев“ възхитиха публиката в Сливен

Добавено на: 08.04.2023 17:01
   

Учениците от Националното училище по фолклорни изкуства „Филип Кутев“ създадоха истински празник за многобройните си почитатели в Сливен. Дарованията от известното и зад граница учебно заведение в Котел изнесоха блестящ концерт в зала „Сливен“ по покана на Общината. Зрителите се насладиха на солови и хорови вокални изпълнения, на танци с богата хореография, на майсторството на виртуозни инструменталисти. На фона на декори с мотиви от традиционните котленски килими, участниците в спектакъла се раздадоха за публиката, а тя ги награди с продължителни аплаузи за бис.

НУФИ – Котел е създадено през 1967 г. като първото в България и на Балканите училище за изучаване на фолклорни изкуства. В него работят отлични преподаватели, които създават високи стандарти за качествено обучение. Значима част от утвърдените имена във фолклорното изкуство в миналото и днес – изпълнители, композитори, университетски преподаватели, са негови възпитаници. Част от тях са от Сливен или са свързани със Сливенския край.

Концертът в Града под Сините камъни бе подарък от Общината в навечерието на Лазаровден и Цветница. Събитието е част от Великденската празнична програма.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!