Обратно към категорията

Децата от „Детско полицейско управление” влязоха в ролята на експерт криминалисти

Добавено на: 16.05.2023 15:14
   

Детското полицейско управление действа от началото на учебната 2022/2023 година в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Сливен. Всеки понеделник в часа на класния ръководител децата от 5-ти клас се запознават с полицейската професия, получават знания и умения за справяне в различни ситуации в училище, на улицата, в планината, като участници в движението по пътищата и други.

Тази седмица децата влязоха в ролята на своите любими герои от телевизионната поредица „От местопрестъплението”. Инспектор Мария Пашова от сектор „Научно-техническа лаборатория” към ОДМВР-Сливен под формата на игра запозна децата с всички тънкости при оглед на местопрестъпление. Малките полицаи участваха активно. С помощта на истинска полицейска лента те обезопасиха тяхното импровизирано местопроизшествие, където бяха поставени различни предмети. Облечени в специален защитен костюм и предпазни средства те се научиха да събират улики и да обработват веществените доказателства. Направиха снимки и свалиха дактилоскопски следи. Свалянето на отпечатъците от предметите особено впечатли деца, тъй като всичко ставаше с материали, които експерт криминалистите използват в своята работа. Представянето на работата на инспекторите от научно-техническата лаборатория е част от занятията за популяризиране на полицейската професия. В досегашните занимания те имаха възможност да се запознаят с работата на криминална, охранителна и пътна полиция. Имаха часове за лична защита и безопасност на движението.

В програмата „Детско полицейско управление” са включени занятия с представители на Българския червен кръст- оказване на първа долекарска помощ, Регионалната здравна инспекция-вредата от алкохола и тютюнопушенето, Районната служба „Пожарна безопасност и защитна на населението”- действия при бедствия, пожари и извънредни ситуации.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!