Обратно към категорията

Екологът на Сливен: Поддръжката на дърветата в града удължава техния живот

Добавено на: 10.04.2024 09:39
   

Резитбата на дърветата в Сливен се извършва планово и според екологичните изисквания. Това заяви Емилия Кючукова, главен експерт в отдел „Екология“ по повод реакция на граждани във връзка с поддръжката на дърветата през последните дни. По думите й, по-голямата част от дърветата не са подходящи за тротоарни насаждения. Тротоарните дървета са под влияние на утежняващи фактори на средата, което води до съкращаване на жизнените им функции.

Като елемент от зелената система, поддръжката изиска планова резитба на короните им. В противен случай има опасност непредсказуемо падане на клони, прекъсване на ел. захранването и възникване на пожари. Това застрашава преминаващите, сградния фонд и инфраструктурата. Кючукова обясни, че докато служителите си вършат работата, много често стават и обект на агресия от страна на граждани.

„Сблъскваме се с некомпетентни „защитници“ на дървета, които ни пречат да си вършим работата. А поддръжката на едно дърво е от изключително значение за неговото опазване. С резитбата не целим да ги унищожим, а да поддържаме техния живот по-дълго време, както и да предпазим хората от инциденти“, коментира експертът. И даде за пример силните ветрове, които често се случват в Сливен. При почти всяка буря има счупени клони, разрушени фасади на сгради, счупени коли и дори инциденти с хора.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!