Обратно към категорията

Експерти от ПП"Сините камъни" оказаха помощ на малко бебе керкенез

Добавено на: 19.06.2021 09:53
   

Експерти от Природен парк "Сините камъни" оказаха помощ на малко бебе керкенез (Falco tinnunculus). Това съобщиха от парковата дирекция.
Малкото соколче е било донесено в дирекцията на парка на 18 юни от човек, който го намерил в индустриалната зона на Сливен. Тъй като наоколо нямало дървета, той решил да го предаде.
Преди няколко дни, две бебета - таралежчета отново бяха спасени по подобен начин. След като се убедили, че животните са в добро общо състояние, експертите ги изпратили в Спасителния център за диви животни в Стара Загора, където ще бъдат отгледани и вероятно отново пуснати в района, където са били открити.
На служителите на парка често им се случвало да приемат бедстващи животни, като кукумявки, щъркели, костенурки, орли, лешояди, гарвани, бързолети, таралежи и др.
Красимир Цуцов - гл. експерт "Биоразнообразие" в ПП "Сините Камъни" съветва хората да се убедят, че животните наистина са бедстващи, когато се опитват да им помогнат. Бебетата бозайници, например, не се пипат и взимат. Дивите животни пренасят болести и не трябва да се взимат, галят, те не се пипат без ръкавици.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!