Обратно към категорията

Художествената галерия "Димитър Добрович" в Сливен представя изложбата "Спасена въздушност"

Добавено на: 08.05.2021 09:12
   

Художествената галерия "Димитър Добрович" в Сливен представя съвместната изложба "Спасена въздушност" на Албена Щениовска-Еглофф и Илиян Урумов, съобщиха от градската галерия. Откриването е на 14 май, от 17:30 часа, в "Узунова къща" на Ларгото.
"В сегашните несигурни, дори истерични времена, спасяването е мисия. Ще се опитаме да опазим ефирното и нежното, а Вие да поемете щафетата нататък. Ако ще се спасяваме поединично, нищо няма да се получи. За това една взаимност е безкрайно важна", посочва художникът Урумов.
Албена Щениовска-Еглофф е родена през 1968 г. Завършва Свободна Академия "Жул Паскин", София, през 1996 г. - майсторски клас, живопис при проф. Николай Майсторов. От 1993 г. художничката участва в многобройни национални и международни изложби. Реализира самостоятелни изложби в България, Словакия, Унгария, Австрия и Франция.
Илиян Урумов завършва "Художествена тъкан" (бакалавър) и "Живопис" (магистър) в Национална художествена академия, София. Работи в областта на живописта, графиката, скулптурата и рекламния дизайн. Реализира редица самостоятелни изложби в страната.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!