Обратно към категорията

Институции настояват за спешни мерки срещу посегателства върху рисков жп участък край Нова Загора

Добавено на: 27.11.2021 09:11
   

Държавни институции настояват за спешни мерки срещу зачестилите посегателства върху рисков жп участък край Нова Загора. Това съобщиха от областната администрация в Сливен, където днес се е състояла извънредна среща с представители на Държавното предприятие "Национална компания железопътна инфраструктура", ТД "Национална сигурност", ОД на МВР, РУ на МВР - Нова Загора и община Нова Загора на областния управител на Сливен Минчо Афузов.
Срещата е предизвикана от серията незаконни посегателства върху железния път Хан Аспарух - Нова Загора - Коньово, които създават реален риск за живота и здравето на хората и предизвикват значими материални щети.
По данни на НКЖИ, от началото на годината са регистрирани 14 инцидента в рисковия участък. Основните причини за произшествията са кражби на баласт, на елементи от контактната мрежа; нерегламентирано преминаване на хора, каруци и автомобили; злоумишлено поставяне на камъни, гуми или други големи предмети на релсите. Освен големи финансови загуби има закъснения на влаковете.
След дискусия е било решено да се търсят възможности за изграждането на предпазни прегради с видеонаблюдение, да се увеличи численият състав на охранителна полиция, присъствие на сили на жандармерията в района на новозагорския квартал. Областният управител Минчо Афузов ще информира ген. директор на НКЖИ, министрите на транспорта и на вътрешните работи за направените предложения.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!