Обратно към категорията

Кметове и съветници събират подписка за намалените присъди след случая в Сотиря

   

Кметове и съветници събират подписка за намалените присъди след случая в Сотиря

Кметът на Сотиря Димчо Георгиев призова общинските съветници и своите колеги да събират подписи за законова промяна и отпадане на намаленото наказание при самопризнания в особено тежки случаи. Това стана на днешната сесия на местния парламент в Сливен. Заседанието започна с минута мълчание в памет на зверски убитата точно преди 2 седмици 7-годишна Кристин.
 
След това думата бе дадена на кмета на Сотиря. Ето какво каза Димчо Георгиев: „Все още всички сме под влияние на станалото и дълго ще ни държи. Имам една молба към всички колеги в община Сливен – всеки да инициира подписка сред гражданите за промяна на закона и отпадане на намаляването с една трета на присъдата при самопризнания за особено тежки престъпления.
 
Идеята е да го предложим на депутатите, когато започнат работа, и тази подписка да се внесе до деня, когато ще се разглежда делото на престъпника и той да си получи заслуженото наказание. Има вратичка, можем да натиснем сега. Виждате какво става в България. Моментът е подходящ. Трябва всички да се обединим и да направим нещо, за да не си скубем после косите. Моля всички колеги да помогнат и не пожелавам нещо подобно да се случва в нито едно населено място“.

Източник: Сливен пресВижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!